Материјали за вакуумско лиење

 • PX 223/HT

  PX 223/HT

  Полиуретанска смола за вакуумско лиење за технички делови и прототипови.

 • Hei-Cast 8400

  Hei-Cast 8400

  Hei-Cast 8400 и 8400N се полиуретански еластомери од 3 компоненти кои се користат за апликации за вакуумски калапи кои ги имаат следните карактеристики:

  (1) Преку употребата на „C компонента“ во формулацијата, може да се добие/одбере каква било цврстина во опсегот од типот A10~90.
  (2) Hei-Cast 8400 и 8400N се со низок вискозитет и покажуваат одлични својства на проток.
  (3) Hei-Cast 8400 и 8400N се лечат многу добро и покажуваат одлична еластичност за враќање.

 • Лесна обработка со вакуумско лиење ABS како PX1000

  Лесна обработка со вакуумско лиење ABS како PX1000

  Се користи со лиење во силиконски калапи за реализација на прототип на делови и макети чии механички својства се блиски до оние на термопластиката.

  Може да се наслика

  Термопластичен аспект

  Долг рок на тенџере

  Добри механички својства

  Низок вискозитет

 • Висока механичка цврстина Лесна тежина вакуумско лиење ПП како

  Висока механичка цврстина Лесна тежина вакуумско лиење ПП како

  Лиење за производство на прототипови делови и макети со механички својства како PP и HDPE, како што се таблата со инструменти, браник, кутија за опрема, капак и алатки против вибрации.

  • 3-компонентен полиуретан за вакуумско лиење

  • Високо издолжување

  • Лесна обработка

  • Прилагодлив модул на свиткување

  • Висока отпорност на удар, не се крши

  • Добра флексибилност

 • Добра обработливост Самоподмачкувачки својства Вакуумско лиење POM

  Добра обработливост Самоподмачкувачки својства Вакуумско лиење POM

  Да се ​​користи со вакуумско лиење во силиконски калапи за изработка на прототип на делови и макети со механички својства слични на термопластиката како полиоксиметилен и полиамид.

  • Висок модул на свиткување на еластичност

  • Висока прецизност на репродукција

  • Достапно во две реактивности (4 и 8 мин.)

  • Лесно може да се обои со CP пигменти

  • Брзо расклопување

 • Супериорен сеопфатен својстваВакум Лиење PA како

  Супериорен сеопфатен својстваВакум Лиење PA како

  Да се ​​користи со вакуумско лиење во силиконски калапи за изработка на прототипи на делови и макети со механички својства слични на термопластиката како полистирен и наполнет ABS.
  Добар удар и отпорност на виткање
  Брзо рушење
  Добар удар и отпорност на виткање
  Достапно во два рока на тенџере (4 и 8 минути)
  Висока термичка отпорност
  Може лесно да се обои со CP пигменти)
 • Високо проѕирно вакуумско лиење PMMA

  Високо проѕирно вакуумско лиење PMMA

  Се користи со лиење во силиконски калапи за изработка на проѕирни прототипови на делови до дебелина од 10 mm: фарови, стаклар, сите делови што ги имаат истите својства како PMMA, кристално PS, MABS…

  • Висока транспарентност

  • Лесно полирање

  • Висока прецизност на репродукција

  • Добра UV отпорност

  • Лесна обработка

  • Брзо расклопување

 • Транспарентен компјутер со вакуумско лиење со висока транспарентност

  Транспарентен компјутер со вакуумско лиење со висока транспарентност

  Лиење во силиконски калапи: проѕирни прототип делови до дебелина од 10 mm: кристално стакло како делови, мода, накит, уметнички и украсни делови, леќи за светла.

  • Висока транспарентност (чиста вода)

  • Лесно полирање

  • Висока прецизност на репродукција

  • Добар U. V. отпор

  • Лесна обработка

  • Висока стабилност при температура