CNC обработка на метал

Воведување на CNC обработка (метал)

CNC Обработка Метал е употребата на нумеричка контрола машински алати за обработка на метал и така натаму, исто така, се однесува на употребата на нумеричка контрола машински алатки.CNC експоненцијалните машински алати се програмирани и контролирани со нумерички контролен јазик, обично G код.Јазикот на кодот G на CNC обработката ги кажува декартовските координати на положбата што ги користи машинската алатка на NC машинските алати и ја контролира брзината на довод на алатот и брзината на вретеното, како и функциите на конверторот на алатот и течноста за ладење.Обработката со нумеричка контрола има големи предности во однос на рачната обработка.

Еве како функционира.

Кога CNC Metal штотуку е стартуван, треба да се изврши обновување на потеклото со три оски за да се провери дали маслото за водечка шина и хидрауличното масло на вретеното на машината се доволни.

Не е доволно за навремено полнење гориво.Големината на работното парче за обработка треба да одговара на цртежите, дури и ако само мала празнина треба да го побара горенаведеното управување или програмирање.

Во процесот на обработка, програмата е прекината, така што кога програмата е исто така склона кон грешка, мора да се провери навреме.Оската XYZ треба да се нула во исто време кога алатката треба да се смени при обработката.

Пример за општа обработка главно вклучува прецизност на дупка за игла, дупка за водилка, жлеб за вметнување, отвор, итн.

Лесно во обработката на ножот за сечење: ова е искуството на работењето на машината, почетниците можеби не ги земаат предвид овие аспекти, бидејќи искуството треба да го имаме на ум дека се среќаваат при обработката на слично место нивното внимание.

Предности

  • 1. Процесот е лесен за програмирање и може да произведе делови со едноставна геометрија, со висока точност.
  • 2. Има високи производствени капацитети.
  • 3. Цената на обработка по дел е релативно ниска.
  • CNC мелниците со 4,3 оски се поевтини од нивните колеги со 5 оски.

Недостатоци

  • Високи технички барања за операторите и персоналот за одржување на машините.
  • Цената на набавката на машинската опрема е скапа.

Индустрии со CNC обработка на метал

● ABS: Бела, светло жолта, црна, црвена.● PA: Бела, светло жолта, црна, сина, зелена.● Компјутер: Транспарентен, црн.● ПП: Бело, црно.● ПОМ: Бела, црна, зелена, сива, жолта, црвена, сина, портокалова.

Обработка на пост

За повеќето метални материјали, тука се техниките за постобработка кои се достапни од JS Additive.

CNC обработка на метални материјали

JS Additive Обезбедува CNC обработка на метални материјали: легура на алуминиум, месинг, S45C, Q235 челик, челик без жар, легура на титаниум, челик D2, легура на магнезиум

Најдобра услуга за CNC обработка на метали од JS Additive.

JS Additive го обезбедува најдоброто од услугите за намалување на пластика и метал за широк спектар на повеќето материјали

JS Additive го обезбедува најдоброто од услугите за намалување на пластика и метал за широк спектар на повеќето материјали

 стр1 Алуминиумска легура 6061 Сребрена ЦПУ 0,005-0,05мм Одлични карактеристики на заварување и ефект на оксидација, добра отпорност на корозија, висока цврстина
 стр2 7075 Сребрена ЦПУ 0,005-0,05мм Висока јачина, добри механички својства, лесна обработка, добра отпорност на абење и отпорност на оксидација.
 стр3 Месинг / Жолта ЦПУ 0,005-0,05мм Висока јачина и цврстина, силна хемиска отпорност, мека текстура и силна отпорност на абење
 стр4 S45C / / ЦПУ 0,005-0,05мм Има релативно висока јачина и добра обработливост и може да добие одредена цврстина, пластичност и отпорност на абење по соодветна термичка обработка
 стр5 Q235 челик / / ЦПУ 0,005-0,05мм Најшироко користениот челик има подобри сеопфатни својства;својствата како цврстина, пластичност и заварување се добро усогласени.
 стр6 Безморен челик 304 Сребрена ЦПУ 0,005-0,05мм Добра отпорност на корозија, отпорност на топлина, отпорност на корозија, силни механички својства, не-магнетни
 стр7 316 Сребрена ЦПУ 0,005-0,05мм Цврст и лесен за заварување, одличен отпорен на корозија
 стр8 Легура на титаниум / / ЦПУ 0,005-0,05мм Висока јачина, мала тежина и цврстина, лесен за заварување, добра топлинска спроводливост, поскапи од другите метали
 стр9 Д2 челик / / ЦПУ 0,005-0,05мм Висока цврстина, вкочанетост, отпорност на абење и топлина, добри механички својства по термичка обработка
 стр10 Легура на магнезиум / / ЦПУ 0,005-0,05мм Висока јачина, голем модул на еластичност, добра дисипација на топлина и апсорпција на удари, одлична отпорност на корозија на органски материи и алкалии