Përpunimi i metaleve me CNC

Prezantimi i përpunimit CNC (Metal)

Metali i përpunimit CNC është përdorimi i veglave të makinerive të kontrollit numerik për përpunimin e metaleve dhe kështu me radhë, gjithashtu i referohet përdorimit të mjeteve të përpunimit të kontrollit numerik.Veglat e makinerive eksponenciale CNC programohen dhe kontrollohen nga gjuha e kontrollit numerik, zakonisht kodi G.Gjuha e kodit G të përpunimit CNC tregon koordinatat e pozicionit kartezian të përdorura nga mjeti i përpunimit të veglave të makinerive NC dhe kontrollon shpejtësinë e furnizimit të veglës dhe shpejtësinë e boshtit, si dhe funksionet e konvertuesit të veglave dhe ftohësit.Përpunimi me kontroll numerik ka përparësi të mëdha mbi përpunimin manual.

Ja si funksionon.

Kur CNC Metal sapo ka filluar, duhet të kryhet restaurimi i origjinës me tre boshte për të kontrolluar nëse vaji i shinave udhëzuese dhe vaji hidraulik i boshtit të makinës janë të mjaftueshëm.

Nuk mjafton për furnizimin me karburant në kohë.Madhësia e pjesës së punës të përpunimit duhet të korrespondojë me vizatimet, edhe nëse vetëm një hendek i vogël duhet të kërkojë menaxhimin ose programimin e mësipërm.

Në procesin e përpunimit programi është i prishur kështu që kur programi është gjithashtu i prirur për gabime, duhet të kontrollohet në kohë.Boshti XYZ duhet të zero në të njëjtën kohë kur mjeti duhet të ndryshohet në përpunim.

Një shembull i përpunimit të përgjithshëm përfshin kryesisht saktësinë e vrimës së kunjit, vrimës së kunjit udhëzues, brazdës së futjes, çarjes, etj.

Lehtë në përpunimin e thikës prerëse: kjo është përvoja e funksionimit të makinës, fillestarët mund të mos i marrin parasysh këto aspekte, pasi që përvoja duhet të kemi parasysh që haset në përpunimin e një vendi të ngjashëm vëmendja e tyre.

Përparësitë

  • 1. Procesi është i lehtë për t'u programuar dhe mund të prodhojë pjesë me gjeometri të thjeshtë, me saktësi të lartë.
  • 2. Ka kapacitete të larta prodhuese.
  • 3. Kostoja e përpunimit për pjesë është relativisht e ulët.
  • Mullinjtë CNC me 4.3 boshte janë më pak të kushtueshëm se homologët e tyre me 5 boshte.

Disavantazhet

  • Kërkesa të larta teknike për operatorët dhe personelin e mirëmbajtjes së makinerive.
  • Kostoja e blerjes së pajisjeve të makinerisë është e shtrenjtë.

Industritë me përpunimin e metaleve CNC

● ABS: E bardhë, e verdhë e lehtë, e zezë, e kuqe.● PA: E bardhë, e verdhë e lehtë, e zezë, blu, jeshile.● PC: transparent, i zi.● PP: E bardhë, e zezë.● POM: E bardhë, e zezë, jeshile, gri, e verdhë, e kuqe, blu, portokalli.

Pas përpunimit

Për shumicën e materialeve metalike, këtu janë teknikat e përpunimit pas përpunimit që disponohen nga JS Additive.

Materialet metalike të përpunimit CNC

Aditiv JS siguron materiale metalike të përpunimit CNC: Aliazh alumini, tunxh, S45C, çeliku Q235, çelik pa erë, aliazh titani, çeliku D2, aliazh magnezi

Shërbimi më i mirë i teknikës së përpunimit të metaleve CNC nga JS Additive.

JS Additive ofron shërbimin më të mirë të reduktimit të plastikës dhe metaleve për shumëllojshmërinë e gjerë të shumicës së materialeve

JS Additive ofron shërbimin më të mirë të reduktimit të plastikës dhe metaleve për shumëllojshmërinë e gjerë të shumicës së materialeve

 p1 Aliazh alumini 6061 Argjendi CNC 0,005-0,05mm Karakteristikat e shkëlqyera të saldimit dhe efekti i oksidimit, rezistencë e mirë ndaj korrozionit, rezistencë e lartë
 p2 7075 Argjendi CNC 0,005-0,05mm Fortësi e lartë, veti të mira mekanike, përpunim i lehtë, rezistencë e mirë ndaj konsumit dhe rezistencë ndaj oksidimit.
 p3 Tunxh / E verdhe CNC 0,005-0,05mm Fortësi dhe fortësi e lartë, rezistencë e fortë kimike, cilësi e butë dhe rezistencë e fortë ndaj konsumit
 p4 S45C / / CNC 0,005-0,05mm Ka forcë relativisht të lartë dhe përpunueshmëri të mirë, dhe mund të marrë disa rezistencë, plasticitet dhe rezistencë ndaj konsumit pas trajtimit të duhur të nxehtësisë.
 p5 Q235 Çeliku / / CNC 0,005-0,05mm Çeliku më i përdorur ka veti më të mira gjithëpërfshirëse;vetitë si forca, plasticiteti dhe saldimi përputhen mirë.
 f.6 Çeliku pa erë 304 Argjendi CNC 0,005-0,05mm Rezistencë e mirë ndaj korrozionit, rezistencë ndaj nxehtësisë, rezistencë ndaj korrozionit, veti të forta mekanike, jo magnetike
 f.7 316 Argjendi CNC 0,005-0,05mm I fortë dhe i lehtë për t'u salduar, rezistent i shkëlqyeshëm ndaj korrozionit
 f.8 Aliazh titani / / CNC 0,005-0,05mm Fortësi e lartë, peshë e lehtë dhe qëndrueshmëri, e lehtë për t'u salduar, përçueshmëri e mirë termike, më e shtrenjtë se metalet e tjera
 f9 D2 çeliku / / CNC 0,005-0,05mm Fortësi e lartë, ngurtësi, konsumim dhe rezistencë ndaj nxehtësisë, veti të mira mekanike pas trajtimit termik
 f.10 Aliazh magnezi / / CNC 0,005-0,05mm Fortësi e lartë, modul i madh elastik, shpërndarje e mirë e nxehtësisë dhe thithje e goditjeve, rezistencë e shkëlqyer ndaj korrozionit ndaj substancave organike dhe alkaleve